Haber

Murat Kurum: 10 ilde eş zamanlı inşaat başlayacak

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremde yerle bir oldu.

Çok sayıda binanın yıkıldığı ilçede yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat, bugün Nurdağı’na giderek incelemelerde bulundu.

“10 ilde eş zamanlı lansman yapacağız”

Sahip olduğu prestij ile bugün bin konteynerin kurulumunun tamamlandığını belirten kurum, “Vatandaşlarımızı konteyner kentlere yerleştiriyoruz. Öte yandan TOKİ’mizin koordinasyonunda 10 ilde Bakanlığımızın tüm birimleri ve tüm iştiraklerimizle birlikte inşaat sürecine girip, hasar çalışmasının tamamlanmasını müteakip” 10 ilde etap etap eş zamanlı olarak inşaat süreçlerini başlatacağız” dedi.sözlerini kullandı.

Cephe yerleşimlerini kalıcı hale getirmek için çalışmalar sürüyor

Ön alanların seçimini tamamladıklarını ve ön çalışmalara başladıklarını anlatan Kurum, üniversitelerden farklı mesleklerden akademisyenlerle bir araya gelerek belirlenen ön yerleşimlerin kalıcı yerleşim olması için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

“Stabil betonarme istiyoruz”

Binaların taban artı 3-4 katı geçmeyeceğini, altında dükkan olmayacak şekilde yapılacağının altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

Stabil betonarme olmasını istiyoruz. Radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile gerçekleştireceğiz. TOKİ ile yaptığımız 1 milyon 180 bin konutun tamamı dimdik ayakta, hiçbir bina yıkılmadı, hiçbir binada vatandaşımız hayatını kaybetmedi. Daha önceki sarsıntılarda olduğu gibi inşallah Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir yıl içinde vatandaşlarımızın konutlarını teslim edeceğiz.

3-4 katı geçmez

Bu alanlarda detaylı çalışmalar yapıyoruz. Tek kalite nedir? Sıvılaşma var mı yok mu? Fay sınırı arasında ne var? Bütün bu çalışmaları yaptıktan sonra, şehrin kültürel dokusunun, demografik yapısının şehrin 50-100 yılı için planlanacağı anlayışıyla, eğer yerleşim için uygun bir yer varsa orada yaşanacak bir biçimde inşa edilecektir. 3-4 katı geçmeyecek ama zemin kalitesi kötüyse sıvılaşma var, fay sınırına yakınsa burada yapılaşma yapılmayacaktır. . Burada mülkü olan vatandaşlarımızın şehrin çeperinde belirlediğimiz sağlam, inançlı alanlara, ne takas, ne takas, ne de imar devri yoluyla onları mağdur etmeden transferini gerçekleştireceğiz.

‘Türkiye’nin en güzel mimarları ile çalışıyoruz’

Kentlerdeki kültürel dokuya ve tarihi mirasa sahip çıkma anlayışıyla park, bahçe ve sosyal donatılarla en sağlam ve güvenli yapılaşmayı sağlamak için master plan yaptıklarını ifade eden Kurum, kentin en uygun mimarları ile çalıştıklarını vurguladı. Konuyla ilgili Türkiye ve tüm mimar ve mühendisler deprem bölgesi için seferber oldu. .

Hasar tespiti tamamlandıktan sonra aşama ihale ve sözleşmelerini yapacaklarını, mart ayının prestijiyle hızlı bir şekilde inşaata başlayacaklarını belirten şunları kaydetti:

“Demirimizde, çimentomuzda, tedarikimizde sıkıntı yok”

Bu süreci ilçelerimiz dahil 10 ilimizde eş zamanlı olarak yürütmeyi planlıyoruz. Tüm planlarımızı yaptık. Çarşamba günü tüm inşaat malzemeleri ile bir toplantıya geleceğiz. Buradaki tedarik zincirini onlarla birlikte kuracağız çünkü 3-4 ay içinde tüm deprem bölgelerinde inşaat faaliyetleri başlayacak. Demirimizde, çimentomuzda veya tedarikimizde rastgele bir sorun veya güçlük yoktur. Bu nedenle vatandaşlarımızı evlerine kavuşturup, bire bir anlayışla sağlam ve inançlı bir yapıya oturtana kadar 24 saat esasına göre çalışacağız. Depremin ilk anı ve tüm Türkiye’nin kalbi şok bölgeleri için attı.

Bağışçılar ve konut yapmak isteyenler…

Tüm inşaat sürecinin uyumunun TOKİ, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini kaydeden Kurum, köylerdeki her iki tek katlı binanın da bölgenin kültürel dokusuna uygun olarak planlandığını bildirdi. ve sosyal ihtiyaçları.

Bağışçıların veya konut yapmak isteyen vatandaşların AFAD üzerinden nakdi bağışta bulunabileceğine işaret eden Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Fay hattından uzak bölgelerde yerleşim öngörüyoruz”

Kendisi yapmak isterse bizim çizeceğimiz, onaylayacağımız sistem dahilinde yapacak ve yine burada müşavirlik kontrol sürecini gerçekleştirecektir. Bunun dışında herhangi bir rastgele yapılanmaya izin vermeyeceğiz. İlçemizdeki ovalardan dağlara kadar mümkün olan her ilde yerleşeceğiz. Birçok bölgede tarım arazilerimiz var. Tarım alanlarında yeraltı suyu seviyesine bakıyoruz. Üs güvenliğine bakıyoruz. Duruma uygun olmayan bir yere yerleşime kesinlikle izin vermeyeceğiz ve mümkün olan her yerde fay sınırından uzakta, sağlam bir zemin bulduğumuz dağlık alanlara yerleşim planlıyoruz. Tabii İslahiye’de mesela bizim fay sınırımız dağı kesiyor. Bu nedenle fay hattından uzakta, en gerçek tabanın olduğu yere oraya yerleşeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu