Haber

“Kadınlar Omuz Omuza” projesiyle depremzedeler de istihdam ediliyor

Memorial Sağlık Grubu’nun Yeterince Niyet Derneği iş birliğiyle kadınların çalışma hayatına kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği “Kadın Omuz Omuza” sosyal sorumluluk projesi kapsamında depremzedelere de istihdam sağlanmaktadır.

Projenin ilk yılı münasebetiyle Memorial Bahçelievler Hastanesi Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, ilk yılını kutladığı “Kadın Omuz Omuza” projesi ile tüm illerde kadın istihdamının değerini vurgulama fırsatı bulduğunu söyledi.

Genç, “Projemizin amacı, toplum içinde sıkıntı yaşayan sınırlı eğitimli arkadaşlarımızı bünyemize katmak, eğitimler vermek, 6 aylık koçluk eğitimi ile kurumdaki meslektaşlarımız haline getirmekti. 100’den fazla kadına dokunduk. 53 çalışma arkadaşımız aramıza katıldı. 41’i halen çalışma arkadaşımız. Memorial Sağlık Kümelenmesi kadın istihdamını desteklemeye devam ediyor. Çalışanlarımızın yüzde 67’si, üst düzey yöneticilerimizin ise yüzde 61’i kadın. İnşallah bu oranı artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Proje devam ederken 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığına dikkati çeken Genç, şöyle devam etti:

“Depremin 7. gününde bir başvuru aldık. Oradan başlayarak ‘Bunu nasıl artırabiliriz?’ diye sorduk. Düşündük.Depremde zarar gören veya bir şekilde o bölgede bulunan arkadaşlarımızı Memorial Sağlık Kümelenmesi içinde istihdam edip onlara destek olmak istedik.Şu anda 17 çalışanımız aramızda.Görüşme yapılacak. Program kapsamında istihdam edilen depremzedelerin katılımı. Onları dinliyor olacağız. Projemizin ikinci ayağını da dinliyor olacağız. İşte böyle başladık.”

“Tüm kadınlara ışık olmak için buradayız”

Söyleşide proje kapsamında istihdam edilen kadınlar ve depremzedeler yaşadıklarını anlattı.

Deprem nedeniyle Adıyaman’dan Antalya’ya taşındıklarını ifade eden 26 yaşındaki hemşire Bilge Bozkurt, “Hayallerimizi, çocukluğumuzu, ailemizi, memleketimizi, birçok akrabamızı enkaz altında bırakarak Antalya’ya geldik. ve yerle bir, bir yanımız üzüldü. Memorial Sağlık Kümesi’nde çalışmak isteyen depremzedeler için başvuru sayfası açtı. Ben de başvurdum. Aynı gün bir görüşme yaptılar. Bundan sonra tüm kadınlara ışık olmak için buradayız.” diye konuştu.

Adıyaman merkezde 4 bloklu bir sitenin 9’uncu katında ailesiyle birlikte depremi yaşadığını anlatan Bozkurt, “Çaresizce birbirimize sarılarak, bağırarak ölümü bekledik. 9’uncu kattan çıktık.” mobilyaların çökmesiyle birlikte duvarların çökmesiyle. Bana ve aile bireylerine bir şey olmadı ama yaramız ve acımız büyük.” dedi.

Adıyaman’da özel bir hastanede yenidoğan yoğun bakım uzmanı olarak çalıştığını belirten Bozkurt, şu anda mesleğini hemşire olarak sürdürdüğünü söyledi.

Elazığ ve Kahramanmaraş deprem yaşadı

Görüşmede bir diğer depremzede tıbbi muhasebe elemanı Mehtap Duran, biri kız biri erkek iki çocuğuyla 24 Ocak 2020 Elazığ depremini ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremini yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce iki çocuğuyla İskenderun’da yaşadığını ve özel bir hastanede çalıştığını anlatan Duran, “Depremden sonra Antalya’ya geldik ve yeni bir hayata başladık. Nasıl yaşarım diye düşünürken araştırdım. Daha sonra gece yarısı hastanenin genel müdürüne mail attım 1 saat sonra dönüş yapıldı ve hemen işe koyuldum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu